tirsdag den 26. juli 2016

Til lørdagsmarked i Otavalo

I byen Otavalo, lidt nord for Quito, findes et af Ecuadors mest berømte markeder. Der er marked her hver dag, men især om lørdagen er det ekstra stort, så det er den rigtige dag at kigge forbi. Om lørdagen er der også åbent på ”husdyrs-markedet”, hvor der bliver tinget om grise, køer, høns, marsvin og meget mere. Så der skulle vi selvfølgelig ned og støve rundt for at se, hvordan tingene forløb.


 
 
 

Vi fandt snart ud af, at de lokale er klædt i meget fint tøj. Damerne med hatte eller tørklæder på hovedet, smukt broderede kjoler, sjaler og guldhalskæder. Mændene ligeledes med hatte, kridhvide bukser med pressefolder og ponchoer. Vi troede, at det var fordi, at det var den store markedsdag, men fandt snart ud af, at sådan går folk klædt hver dag!
I får lige en lille billedserie fra markedspladsen:

 

 

 
 
 

Især synes vi, at det var sjovt at se, hvordan de handlede med marsvin, som er en delikatesse til morgenmad i Andesbjergene. 

 

 
 


Senere på dagen listede vi også op på ”turistmarkedet” eller håndværksmarkedet, hvor man kan købe alt i tæpper, tørklæder, hængekøjer, huer, tasker – you name it!
 

 

Næste formiddag nåede vi også på en lille dagstur ud af Otavalo til den hellige sø Lago de Cuicocha. Vi betalte en taxachauffør for at køre os de godt 25 km derud for 12 US. Ved Visitor Centeret kunne man gå en fin lille tur, så man kunne kigge ned på søen.

 
 
 

Havde vi haft mere tid, kunne vi have gået en 5 timers tur rundt langs bjergkammen, men da vi både havde et hostel-checkout og en bus at nå, ja, så blev det bare til et lille men meget fint kik. Der var smukke lyserøde orkideer samt gule og lilla blomster langs stien og helt stille sådan en morgenstund.
Vores taxachauffør havde været sød at vente på os uden beregning, og så tog han os med retur igen for samme pris, som på udturen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar